Glømt god mat

Vi gir deg oppskrifter det er verdt å bli kjent med igjen

Husker du lukta og stemningen da mor eller bestemor kokte bær og frukt om høsten, synet av nystekte brød på benken, den første rabarbraen, fiske kabareten da mor skulle ha symøte eller krydderlukta i førjulstida? Den glømte maten er verdt å bli kjent med igjen. 

Det er betre å bu i ei god gren enn å vera viden kjent, står det i Håvamål. Jeg er så heldig å få bo på gammel gard i Ringsaker. Garden ligger slik til at vi ser ned mot Alf Prøysens barndomshjem. På Simenstad er det stuer og saler  bygninger fra slutten av 1700-taller . Etter avtale tar vi imot besøkende som vil se en hemarksgard slik det var før i tida, og vi byr på menyer med historier attåt i ekete omgivelser. 

Før i tida var det ikke bare å gå på butikken. Det meste hadde de sjøl, men måtte kjøpte salt,sukker og sirup. I dag kan du besøke den kjære nærbutikken din og velge og vrake. Er det noe de ikke har, kan de skaffe det. 

Velkommen og lykke til med å prøve ut den glømte, gode maten. 

 

Beste hilsen 

Brit Skurdal Braastad