God og fristende mat

Kirsten Winge, matentusiast, forfatter, kursholder og naturelsker har i samarbeid med Nærbutikken laget oppskriftskalender for 2016. Du finner alle oppskriftene her og spør gjerne i Nærbutikken din om et eksemplar.

Januar: Reinskavsuppe

Etter mye god mat i desember, er det godt å starte januar med ei god og varm suppe.
Januar: Reinskavsuppe

Februar: Scones med blåbær

Nå er det godt å bruke bær som du har i fryseren eller som du får kjøpt på Nærbutikken din !
Februar: Scones med blåbær

Mars: Sjokoladeappelsin eller appelsinsjokolade

Mars er appelsintid! Nå kan du nyte smaken av både appelsin og sjokoladekake sammen! Dette er snadder for unge og gamle og for barnehagebarn og andre som liker å være ute !
Mars: Sjokoladeappelsin eller appelsinsjokolade

April: Frukt og bær på eggedosis

Bær og frukt er alltid godt! Sammen med eggedosis blir dette lørdagskos!
April: Frukt og bær på eggedosis

Mai: Pavlova med blåbær, bringebær og jordbær

Pavlova har blitt en populær kake. Nå pynter vi den med blåbær, bringebær og jordbær. Det er bærsorter som gir god smak sammen, og matcher hverandre fargemessig.
Mai: Pavlova med blåbær, bringebær og jordbær

Juni: Rabarbra med aprikoser og svisker

Nå er det tid for rabarbra! Sammen med aprikoser og svisker er dette både vakkert å se på og nydelig på smak.
Juni: Rabarbra med aprikoser og svisker

Juli: Blåbær- og bringebærsalat

Hva smaker bedre enn en god salat med bær ? Sammen med spekemat blir dette et smakfullt og lett sommermåltid.
Juli: Blåbær- og bringebærsalat

August: Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

Hva smaker vel bedre enn noe syrlig med bær nå når vi er inne i bærhøstingen? Det sies at melka fra Røros smaker så godt fordi gresset vokser så sakte der oppe. Bruk litt tid på å nyte denne desserten også- det er den verdt....
August: Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

September: Dronninggrøt med fløte

Smaken av hjemmelaget rødgrøt er kjære barndomsminner. Blanding av blåbær og bringebær vekker til live disse minnene, og gir samtidig en ny smak. Sammen med fløte eller fløtemelk er dette en fin måte å bruke sesongens bær på.
September: Dronninggrøt med fløte

Oktober: Mormors fyrstekake med tyttebær

Fyrstekake er en gammel kake som tradisjonelt fylles med mandelmasse. Prøv å fylle kaken med litt av høstens tyttebær. Det gir en frisk smak og et lekkert utseende.
Oktober: Mormors fyrstekake med tyttebær

November: Tyttebærgløgg

God drikke er viktig i den mørke november måneden. Det finnes vel knapt noe som har så fin farge og smaker så godt som tyttebærgløgg.
November: Tyttebærgløgg

Desember: Riskrem

Takk til hogstflata- En annerledes måte å lage riskrem på.
Desember: Riskrem

Januar: Reinskavsuppe

Etter mye god mat i desember, er det godt å starte januar med ei god og varm suppe.
Januar: Reinskavsuppe

Februar: Scones med blåbær

Nå er det godt å bruke bær som du har i fryseren eller som du får kjøpt på Nærbutikken din !
Februar: Scones med blåbær

Mars: Sjokoladeappelsin eller appelsinsjokolade

Mars er appelsintid! Nå kan du nyte smaken av både appelsin og sjokoladekake sammen! Dette er snadder for unge og gamle og for barnehagebarn og andre som liker å være ute !
Mars: Sjokoladeappelsin eller appelsinsjokolade

April: Frukt og bær på eggedosis

Bær og frukt er alltid godt! Sammen med eggedosis blir dette lørdagskos!
April: Frukt og bær på eggedosis

Mai: Pavlova med blåbær, bringebær og jordbær

Pavlova har blitt en populær kake. Nå pynter vi den med blåbær, bringebær og jordbær. Det er bærsorter som gir god smak sammen, og matcher hverandre fargemessig.
Mai: Pavlova med blåbær, bringebær og jordbær

Juni: Rabarbra med aprikoser og svisker

Nå er det tid for rabarbra! Sammen med aprikoser og svisker er dette både vakkert å se på og nydelig på smak.
Juni: Rabarbra med aprikoser og svisker

Juli: Blåbær- og bringebærsalat

Hva smaker bedre enn en god salat med bær ? Sammen med spekemat blir dette et smakfullt og lett sommermåltid.
Juli: Blåbær- og bringebærsalat

August: Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

Hva smaker vel bedre enn noe syrlig med bær nå når vi er inne i bærhøstingen? Det sies at melka fra Røros smaker så godt fordi gresset vokser så sakte der oppe. Bruk litt tid på å nyte denne desserten også- det er den verdt....
August: Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

September: Dronninggrøt med fløte

Smaken av hjemmelaget rødgrøt er kjære barndomsminner. Blanding av blåbær og bringebær vekker til live disse minnene, og gir samtidig en ny smak. Sammen med fløte eller fløtemelk er dette en fin måte å bruke sesongens bær på.
September: Dronninggrøt med fløte

Oktober: Mormors fyrstekake med tyttebær

Fyrstekake er en gammel kake som tradisjonelt fylles med mandelmasse. Prøv å fylle kaken med litt av høstens tyttebær. Det gir en frisk smak og et lekkert utseende.
Oktober: Mormors fyrstekake med tyttebær

November: Tyttebærgløgg

God drikke er viktig i den mørke november måneden. Det finnes vel knapt noe som har så fin farge og smaker så godt som tyttebærgløgg.
November: Tyttebærgløgg

Desember: Riskrem

Takk til hogstflata- En annerledes måte å lage riskrem på.
Desember: Riskrem