Desember: Riskrem

Takk til hogstflata- En annerledes måte å lage riskrem på.

Riskrem er dessert som brukes av mange i julen. Hva med å gjøre en liten vri og lage riskremrand med bringebær?

Tidsforbruk: Ca 1 time

Ingredienser 6 personer

300 gram bringebær-friske eller fra fryser

7 gelatinplater

1-2 dl bringebærsaft

50 gram mandelflak

1/2 liter ferdigkokt grøtgris

1 ts vaniljesukker

3 ss sukker

4 dl kremfløte

 

Legg bringebær i ei skål og hell bringebærsaft over. Legg 4 plater gelatin i bløt i 5 minutter. Sett et dørslag over et litermål og la bærene renne godt av. Fortynn saften til 3 dl. Smelt gelatinen i saften, og hell dette i en vannskylt form og sett den kjølig. Når geleen er halvstiv legge bringebærene i. Bløt så de 3 resterende gelatinplater og smelt dem i 1 ss kokende vann.