Februar: Scones med blåbær

Nå er det godt å bruke bær som du har i fryseren eller som du får kjøpt på Nærbutikken din !

Tidsforbruk: Ca 30 min

Ingredienser 6 personer:

50 gram smør

3/4 dl mel

2 ss sukker

1/4 ts salt

2 egg

2 ts bakepulver

ca 5 dl mel

1/2 dl blåbær

Smelt smør og avkjøl. Bland smøret med egg og melk. Bland de tørre ingrediensene, og tilsett smørblandingen. Ikke arbeid deigen for mye. Bland i blåbær, og kjevle ut deigen slik at tykkelsen er ca 1,5 cm. Stikk ut rundinger med et glass. Du får ca 12 scones, litt avhenging av størrelsen på rundingene. Stek scones ved 200 grader i ca 10-12 minutter, til fargen er gylden. Smaker fantastisk godt med rørte molter eller annen bær. Serveres med en kopp te!