Januar: Reinskavsuppe

Etter mye god mat i desember, er det godt å starte januar med ei god og varm suppe.

Tidsforbruk: 30 min

Ingredienser 4 personer:

400 gram finnbiff/reinskav

2 gulrøtter

1 lite blomkålhode

3 poteter

1 liten purreløk

Smør til steking

1 liter kraft

2 dl frosne erter

Salt

Pepper

Hakket persille

Fres reinskav i ei panne. Jeg bruker smør til stekingen. Fres deretter purreløk og gulrot skåret i skiver. Skjær potetene i biter/terninger, og fres også disse i smør. Grunnen til dette, er at kjøtt og grønnsaker blir utrolig smakfulle ved litt fresing i panne. Dette setter også sitt preg på smaken av suppen. Tøm kraften over kjøtt, gulrot, purreøl og poteter. Her kan du bruke kraft eller annen viltkraft som du har tatt vare på etter kraftkoking. Har du ikke dette, kan buljong brukes. Tilsett buksetter av blomkål, og la alt småkoke/trekke ca 8-10 minutter. Tilsett ertene til slutt, og la disse trekke med i ytterligere 5 minutter. Pass på at ikke suppa koker så lenge at grønnsakene mister sin friske og fine farge og blir vasne. Det kan godt være litt tyggemotstand i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Jeg anbefaler ikke mere krydder, men dette er selvsagt en smakssak..Her er det så mange gode smaker, og det er godt å bevare disse så rene som mulig. Suppa skal serveres glovarm. Dryss over finhakket persille rett før servering.