Juli: Blåbær- og bringebærsalat

Hva smaker bedre enn en god salat med bær ? Sammen med spekemat blir dette et smakfullt og lett sommermåltid.

Tidsforbruk: Ca 15 minutter

Ingredienser 4 personer

250 gram friske blåbær

250 gram friske bringebær

1 pose spinatblader

150 gram ost (fetaost,blåmuggost i biter, salatost)

1 dl gresskarkjerner eller pinjekjerner

Dressing:

2 ss balsamicoeddik

2 ss olivenolje

Salt

nykvernet pepper

 

Vask spinatbladene, og tørk dem. Legg dem i en salatskål.Legg osten over spinatbladene. Ha over blåbær og bringebær. Jeg anbefaler å bruke friske blåbær, og ikke frosne og opptinte for da blir salaten fort klissete. Bland balsamicoeddik og olivenolje, og tilsett litt salt og nykvernet pepper, Hell dette over salaten. Øverst legges gresskarkjerner eller pinjekjerner, som er ristet lett i en tørr stekepanne. Serveres til for eksempel spekemat.