Mai: Pavlova med blåbær, bringebær og jordbær

Pavlova har blitt en populær kake. Nå pynter vi den med blåbær, bringebær og jordbær. Det er bærsorter som gir god smak sammen, og matcher hverandre fargemessig.

Tidsforbruk: Ca 2 timer

Ingredienser 10 personer

6 eggehviter

4 ts bringebær- eller hvitvinseddik, alt.1 ss sitronsaft

4 dl sukker

1 ts maismel

1 ts vanlijesukker

Ca 300 gram blåbær, bringebær og jordbær

1 boks kremfløte

1/2 liter vaniljekrem

Visp eggehvitene til de er helt stive og tilsett eddikk/sitronsaft mens du visper. Tilsett deretter de øvrige ingrediensene litt etter litt. Når massen er blank og smidig, haes den på stekeplate med bakepapir. Lag gjerne en sirkel på 26 cm i diameter. Forvarm ovenen til 200 grader, og senk temperaturen til 120 grader når du setter stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 1 time. Steng av stekeovnen og la kakebunnen stå til ovnene blir kald eller til rett før kaken skal pyntes og serveres. Legg bunnen forsiktig over på et kakefat. Visp kremfløte som blandes med vanlijekrem. Pynt med blåbær, bringebær og jordbær.

Vaniljekrem

4,5 dl fløte

3 eggeplommer

5 ts sukker

1,5 ss potetmel

2,5 ts vaniljesukker

Bland alle ingrediensene. La dette koke opp over svak varme. Husk å røre godt hele tiden. Kremen skal være tykk og luftig. Avkjøles før servering.