Oktober: Mormors fyrstekake med tyttebær

Fyrstekake er en gammel kake som tradisjonelt fylles med mandelmasse. Prøv å fylle kaken med litt av høstens tyttebær. Det gir en frisk smak og et lekkert utseende.

Tidsforbruk: Ca 1 time 15 minutter

Ingredienser 10 personer

200 gram smør

150 gram sukker

3 eggeplommer

3 ss melk

1,5 ts bakepulver

400 gram hvetemel

Fyll

Ca 3 dl tyttebærsyltetøy eller nyrørt tyttebær

 

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene, en i gangen. Rør inn melk. Ha i siktet mel og bakepulver. Sett deigen kjølig en stund. Trykk 2/3 av deigen ut i en rund kakeform, 24 eller 26 cm i diameter. La deigen gå et par cm opp på kanten. Ha på tyttebærsyltetøy. Kjevle ut den siste 1/3 av deigen, og lag strimler som legges i kryss. Pensle med egg. Stekes ved 175 grader i ca 45 minutter.