Fiskegrateng med potetlokk - februar

"Fiskegrateng med potetlokk": 4 porsjoner

Ingredienser: 

5 poteter

2 ss smeltet smør

420 g torsk

1/2 løk

1 fedd hvitløk

3–4 ss crème fraiche

100 g små tomater

 100 g spinat

1 ts salt

Litt kvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Smelt smøret. Hakk opp løk og hvitløk. Del tomatene i to. Smør bunnen på en ildfast form med 1 ts smeltet smør og fordel løk og hvitløk over. Legg fiskestykker og tomater i formen, oppå løken. Strø 1 ts salt og litt kvernet pepper over. Legg over klatter med crème fraiche og spinatblader. Topp med potetskiver og fordel smeltet smør over til slutt. Stek formen i 25 minutter på 190 grader. Sjekk om fisken er ferdig med en kniv.

Tips:

Du kan enkelt lage en vegetarvariant ved å bytte ut fisken med et blomkålhode. Da fjerner du stilken og deler blomkålen i små buketter.