Hjemmelaget flatbrød - juli

"Hjemmelaget flatbrød": ca. 12 stk.

Ingredienser: 

350 g hvetemel

150 g hvete og rug grovbakst, ferdig melblanding

3 dl vann

1 ts salt

1 ts tørket rosmarin

100 g spekeskinke

1 boks potetsalat

 

Slik gjør du :

Bland mel, vann, rosmarin og salt i en ganske fast deig. Kna den godt i maskin eller for hånd. Pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Kjevle ut så tynt som mulig, leiven skal være gjennomsiktig. Bruk rikelig med mel på bakebordet, men børst det bort fra flatbrødet før du legger det på takken eller i tørr teflonpanne. Stek flatbrødet i 4–5 minutter på hver side til det er tørt og sprøtt. Denne oppskriften gir ca. 12 mellomstore flatbrød.

Tips:

Noen kokte poteter delt i skiver, toppet med litt finstrimlet purre og en klatt seterrømme er godt tilbehør om du vil lage potetsalaten selv.