Multer med ostekrem og havreflarn - desember

4 porsjoner • ca. 30 minutter

Ingredienser havreflarn: 

2 egg
140 g sukker
1 ts bakepulver
100 g smør
130 g havregryn
(små, lettkokte)

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 200 °C varmluft. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn havregryn og bakepulver. Bland alt godt sammen med eggedosisen. Sett deigen med teskje på en stekeplate. Ha god avstand mellom hver, de flyter godt utover. Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter til de er gyllenbrune. Må avkjøles på stekeplaten, ellers blir havreflarnene ødelagte.

Ingredienser multer og ostekrem: 

3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ts vaniljesukker
200 g nøytral kremost
200 g multer
2 ss sukker
4 havreflarn

Slik gjør du: 

Bland multene med 2 ss sukker og la det stå til kremen er klar. Pisk kremfløte til stiv krem sammen med melis og vanilje­sukker. Rør kremosten forsiktig inn i kremen. Legg bær og ostekrem lagvis i et glass og server med en havreflarn på hvert glass.

Tips:

Desserten er vegetar og glutenfri dersom kjeksen lages med glutenfrie havregryn.