Pepperkaker - desember

"Pepperkaker": ca. 10 stk.

Ingredienser: 

1 dl sukker

75 g smør

1/2 dl lys sirup

1/2 ts pepper

1/2 ts malt ingefær

1 ts kanel

1/2 dl fløte

1/2 ts bakepulver

220 g hvetemel

200 g melis til pynt

 

Slik gjør du: 

Bland sukker, smør, sirup, pepper, ingefær og kanel i en gryte og varm det opp mens du rører. Når sukkeret har smeltet tar du gryten av varmen og rører inn fløten. Tilsett mel og bakepulver til slutt og rør til en jevn deig. La deigen stå kaldt noen timer før du kjevler den ut. Deigen bør være 3 mm tykk. Stikk eller skjær ut ønsket form og lag hull til bånd med et sugerør. Pepperkakene stekes på 170 grader i ca 10 minutter. Pynt kakene med melisglasur og bånd

Tips:

Denne deigen holder godt fasongen under steking, og egner seg derfor godt til pepperkakehus.