Pizza med pepperoni og tomat - november

"Pizza med pepperoni og tomat": 4 porsjoner

Ingredienser : 

600 g hvetemel

1 ts salt

1 ts tørrgjær

3,5 dl vann

2 ss olivenolje

130 g pepperonipølse

3 tomater

3 ts pizzakrydder

200 g revet ost

1 beger lettrømme

1–2 fedd hvitløk

 

Slik gjør du: 

Bland lunket vann, salt og gjær i en bakebolle. Rør inn melet og la maskinen gå på lav hastighet i 5–6 minutter, eventuelt kna for hånd. Hell olje over deigen og la den hvile og heve i ca. 50 minutter. Del deigen i 4 og form 4 små runde pizzabunner. Legg bunnene på bakepapir på stekebrett. Legg på tomatskiver først, så krydder og raspet ost. Topp det hele med pepperonipølse og la pizzaene etterheve i 30 minutter. Stek pizzaen i forvarmet ovn, på 225 grader i 10 minutter. Rømme blandet med raspet hvitløk smaker godt til.

Tips:

Bytt gjerne ut det tørkede pizzakrydderet med friske urter.