Kveldskos!

Varm brie med fruktig og sødmefull topping – perfekt som både forrett og dessert.

Bakt brie med honning, frukt og nøtter

Tid: ca. 1 time


Ingredienser:

1 hel liten brie

3 ss flytende honning

3 ss lyse rosiner eller 3 tørkede aprikoser

60 g nøtter, gjerne valnøtter og pekannøtter

frisk rosmarin (kan sløyfes)

1–2 fiken

1 håndfull bringebær

1 håndfull blåbær

6 physalis

Slik gjør du:

Fjern emballasjen fra brien og legg den på en ildfast tallerken. Varm ovnen til 180–190 °C. Sett osten midt i oven og la den stå i 8–10 minutter, eller til den akkurat begynner å sprekke opp.

Grovhakk nøttene. Del rosinene eller skjær aprikosene i tynne strimler eller små biter. Varm honningen i en liten kasserolle. Tilsett nøtter, rosiner/aprikoser og rosmarin. Topp den varme osten med frukt, bær og honning-/nøtteblandingen. Server med det samme.