
Kveldskos!
Varm brie med fruktig og sødmefull topping – perfekt som både forrett og dessert.
Bakt brie med honning, frukt og nøtter
Tid: ca. 1 time
Ingredienser:
1 hel liten brie
3 ss flytende honning
3 ss lyse rosiner eller 3 tørkede aprikoser
60 g nøtter, gjerne valnøtter og pekannøtter
frisk rosmarin (kan sløyfes)
1–2 fiken
1 håndfull bringebær
1 håndfull blåbær
6 physalis
Slik gjør du:
Fjern emballasjen fra brien og legg den på en ildfast tallerken. Varm ovnen til 180–190 °C. Sett osten midt i oven og la den stå i 8–10 minutter, eller til den akkurat begynner å sprekke opp.
Grovhakk nøttene. Del rosinene eller skjær aprikosene i tynne strimler eller små biter. Varm honningen i en liten kasserolle. Tilsett nøtter, rosiner/aprikoser og rosmarin. Topp den varme osten med frukt, bær og honning-/nøtteblandingen. Server med det samme.