Blingser med godt pålegg

Blingser med variert topping er populær lunsjmat. Med hjemmelagde rundstykker
blir det ekstra godt!

20 min
Enkel
Blingser med godt pålegg

Slik gjør du

    1. 1
      Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
    2. 2
      Rør inn vann, olje og sirup. Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt.
    3. 3
      Elt deigen ekstra godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
    4. 4
      Arbeid deigen sammen på et melet underlag og del den i 12 like store emner, trill dem til runde boller. Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og legg over et kjøkkenhåndkle. La rundstykkene heve lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
    5. 5
      Forvarm stekeovnen til 220 °C. Pensle rundstykkene med vann og stek dem på nederste rille i ca. 10–15 minutter, til de er gylne. Avkjøles på rist.
    6. 6
      Tips til godt pålegg:
      - Brie, spekeskinke og tomat
      - Egg og rødbetesalat
      - Leverpostei og rødbetesalat
      - Kremost og skinke

Lignende oppskrifter