Tidsforbruk: Ca 30 minutter
Ingredienser 6 personer
2,5 dl fløte
2,5 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, alt.kefir
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
100 gram sukker
3 plater gelatin
Molter rørt med sukker
Kardemommekrutonger
3 dl daggammel loff
100 gram smør
2 ts kardemomme
Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 2-3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bland fløte,vaniljesukker eller frøene fra vaniljestang og sukker i en kasserolle. Ta kasserollen av platen. Avkjøl litt, og tilsett oppbløtte gelatinplater.Rør til dette har blitt en jevn masse. La blandingen avkjøles, før du tilsetter tjukkmjølk/kefir. Bland alt. Hell deretter massen i små porsjonsskåler. Sett disse kaldt. La formene stå til desserten har stivnet, ca 2-3 timer. Før servering legges litt rørte molter eller annen bær på. Strø over kardemommekrutonger rett før servering. Pynt gjerne med sitronmelisse.
Kardemommekrutonger:
Skjær brødet i terninger på ca 1 x 1 cm. Stek brødterningene i stekepanne til de er gylne. Legg dem på tørkepapir for tørking. Strø over kardemomme. Disse er best nylaget, men kan oppbevares i boks med lokk.