August: Tjukkmjølkspannacotta med molter og kardemommekrutonger

Hva smaker vel bedre enn noe syrlig med bær nå når vi er inne i bærhøstingen? Det sies at melka fra Røros smaker så godt fordi gresset vokser så sakte der oppe. Bruk litt tid på å nyte denne desserten også- det er den verdt....

Tidsforbruk: Ca 30 minutter

Ingredienser 6 personer

2,5 dl fløte

2,5 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, alt.kefir

1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

100 gram sukker

3 plater gelatin

Molter rørt med sukker

 

Kardemommekrutonger

3 dl daggammel loff

100 gram smør

2 ts kardemomme

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 2-3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bland fløte,vaniljesukker eller frøene fra vaniljestang og sukker i en kasserolle. Ta kasserollen av platen. Avkjøl litt, og tilsett oppbløtte gelatinplater.Rør til dette har blitt en jevn masse. La blandingen avkjøles, før du tilsetter tjukkmjølk/kefir. Bland alt. Hell deretter massen i små porsjonsskåler. Sett disse kaldt. La formene stå til desserten har stivnet, ca 2-3 timer. Før servering legges litt rørte molter eller annen bær på. Strø over kardemommekrutonger rett før servering. Pynt gjerne med sitronmelisse.

Kardemommekrutonger:

Skjær brødet i terninger på ca 1 x 1 cm. Stek brødterningene i stekepanne til de er gylne. Legg dem på tørkepapir for tørking. Strø over kardemomme. Disse er best nylaget, men kan oppbevares i boks med lokk.