Riskrem er dessert som brukes av mange i julen. Hva med å gjøre en liten vri og lage riskremrand med bringebær?
Tidsforbruk: Ca 1 time
Ingredienser 6 personer
300 gram bringebær-friske eller fra fryser
7 gelatinplater
1-2 dl bringebærsaft
50 gram mandelflak
1/2 liter ferdigkokt grøtgris
1 ts vaniljesukker
3 ss sukker
4 dl kremfløte
Legg bringebær i ei skål og hell bringebærsaft over. Legg 4 plater gelatin i bløt i 5 minutter. Sett et dørslag over et litermål og la bærene renne godt av. Fortynn saften til 3 dl. Smelt gelatinen i saften, og hell dette i en vannskylt form og sett den kjølig. Når geleen er halvstiv legge bringebærene i. Bløt så de 3 resterende gelatinplater og smelt dem i 1 ss kokende vann.