Juni: Rabarbra med aprikoser og svisker

Nå er det tid for rabarbra! Sammen med aprikoser og svisker er dette både vakkert å se på og nydelig på smak.

Tidsforbruk: Ca 1,5 time

Ingredienser til ca 5 glass, litt avhengig av størrelsen

1,5 kg rabarbra

1 pose svisker

1 pose aprikoser

1 l vann

1 kg sukker

Rens, skyll og del opp rabarbraen i ca 2 cm lange biter. Legg alt i en skål og fyll på med vann slik at rabarbraen er dekket. La dette stå noen timer før du siler av vannet. Del aprikosene og sviskene i to. Bruk gjerne ei saks. Kok opp lake av vann og sukker. Ha aprikosene i laken først, ca 3 - 4 minutter. Ta ut aprikosene med en sil og la laken renne av. Legg dem på et fat mens du koker sviskene i samme lake like lenge som aprikosene. Ta ut sviskene på samme måte og legg dem i ei skål. Legg ca 1/3 av rabarbraen i laken. Følg nøye med og ta dem opp av laken før de går i oppløsning. Bruk rene og sterile glass, og legg aprikoser, rabarbra og svisker lagvis helt til glasser er nesten fullt. Hell over varm lake og skru på lokket. Kok ny rabarbra for hvert glass. Oppbevares kjølig. Serveres både kald og varm, og smaker nydelig med vaniljesaus, krem eller is til. Kan også brukes på Pavlova.