Tidsforbruk: 60 min
Ingredienser 6 personer/appelsiner:
1 egg
1 dl sukker
75 gram smeltet smør
1,5 dl hvetemel
1 ss kakao
1 ts bakepulver
1/2 dl saft fra appelsinene
noen appelsinbiter
6 appelsiner
Skjær toppen av appelsinene , og ta ut det meste av appelsinkjøttet. Ikke fjern appelsinkjøttet fra lokket. Det er en fordel at appelsinene har tykt skall. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Hvis du ikke tåler smør, kan margarin uten melk brukes. Tilsett de øvrige ingrediensene. Fyll deigen i appelsinskallene til de er halvfulle. Sett appelsinlokket øverst, før du pakker appelsinen inn i aluminiumsfolie. Pass på at appelsinene står riktig, slik at innholdet ikke renner ut. Stekes i stekeovn på 200 grader i 40-45 minutter. Kan stekes i bålglørne omtrent like lenge. Appelsinkjøttet og saften som blir igjen, kan du bruke i fruktsalat og som juice. Dette er snadder for unge og gamle! Kombinasjonen av sjokolade og appelsin er en perfekt match !