September: Dronninggrøt med fløte

Smaken av hjemmelaget rødgrøt er kjære barndomsminner. Blanding av blåbær og bringebær vekker til live disse minnene, og gir samtidig en ny smak. Sammen med fløte eller fløtemelk er dette en fin måte å bruke sesongens bær på.

Tidsforbruk: Ca 15 minutter

Ingredienser 6 personer:

2,5 dl blåbær

2,5 dl bringebær

5 dl vann

1,5-2 dl sukker

 

Jevning

2 ss potetmel

4 ss vann

 

Kok opp bær, vann og sukker. La det koke 3-5 minutter, eller til bærene er møte. Ta kjelen av kokeplaten, og tilsett potetmeljevning i tynn stråle. Rør godt mens du tilsetter jevningen.Sett kjelen tilbake på platen, og la grøten få et oppkok. Hell grøten i en bolle, og la den avkjøles helt. Nytes med fløte, melk eller fløtemelk. Pynt gjerne med noen friske bær. Hvis du ønsker en bærgrøt uten bær,kan du sile av bærene og bare bruke saften. Dette gjør du før potetmeljevningen tilsettes.