Stadig flere delvis selvbetjente nærbutikker

Døgnåpne butikker som gjør at lokalbefolkning, hyttekunder og reisende kan handle akkurat når det passer for dem. Det er en av mange fordeler ved delvis selvbetjente butikker.

Nærbutikken har nå 16 delvis selvbetjente butikker rundt om i landet. Dette er innovasjon som opprettholder levende lokalsamfunn. 

Ved at kundene kan handle når det passer for dem blir det enklere å bruke nærbutikken, og tallenes tale er klar. Alle våre butikker som har endret til delvis selvbetjent butikk har opplevd omsetningsøkning i etterkant. 

– I løpet av det første året steg omsetningen vår med 37 %, forteller kjøpmann Bodil Midtsveen. Hun driver Nærbutikken Lyngdal og gikk over på delvis selvbetjent løsning sommeren 2020, det har hun ikke angret på.

Nærbutikk Lyngdal 4.jpg

Denne teknologien muliggjør at de ansatte i butikkene får frigjort tid til å forbedre handleopplevelsen for kundene. Mange små nærbutikker har ofte kun en person på jobb og hvis denne personen må betjene kassa gjennom hele dagen kan det være vanskelig å få gjort andre oppgaver. Med en selvbetjent løsning kan den ansatte heller bruke tiden på å fylle på varer, rydde, hjelpe kunder og jobbe med bestillinger.

– Vi må følge med i tiden og jeg tror alle små nærebutikker som skal overleve i distriktene må begynne med dette. Og vi er selvsagt fortsatt den sosiale møteplassen her i bygda, som butikken har vært i flere generasjoner, jeg er faktisk overbevist om at servicen bare har blitt bedre etter at vi gjorde om, sier Bodil.

Hvordan fungerer det?
Ved inngangspartiet til en delvis selvbetjent butikk vil du se at det er en kortautomat der du scanner bankkortet ditt, eller mobilen din, og slik låser du opp butikken.

Når du kommer inn i butikken handler du på vanlig måte, og avslutter handelen i den selvbetjente kassen. Her er det enkelt å få hjelp via kamera og høyttaler dersom du trenger bistand og det ikke er betjening tilstede i butikken. Du skanner alle varene dine og betaler og bruker deretter kvitteringen til å låse deg ut av butikken.

Delvis selvbetjent butikk betyr at det i butikkens ordinære åpningstid vil være ansatte tilstede i butikken, kommer du å handler i dette tidsrommet kan du med andre ord få fysisk hjelp i butikken. I den tiden butikken er åpen uten at ansatte er tilstede er butikken knyttet opp til en kontrollsentral som er tilgjengelig kontinuerlig og kan bistå ved behov.

Narbutikken-butikkbilde-2022-KJ-03750_1920.jpg