Pai med spekeskinke

Antall
Over 60 min

Vanskelig­hetsgrad:

middels

Ingredienser:

En pai kan fylles med så mangt! Søt eller sunn, mager eller grov, mulighetene er mange. Her får du oppskrift på en herlig pai med tomater, mozzarella og spekeskinke som kan nytes varm eller kald.

Slik gjør du:

  1. Lag paideig: Smuldre sammen mel og smør. Tilsett vann til du får en fast konsistens. Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i en time.
  2. Mens deigen hviler kutter du løk og vårløk i små biter. Del tomatene i to. Visp sammen egg, kremfløte, salt og pepper. Smør en paiform (24–26 cm i diameter), og sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle ut deigen på et melet underlag og trykk den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ca. 10 minutter. Ta paien ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter.
  4. Fyll paien med løk, vårløk, tomater, ost og halvparten av spekeskinken. Ha eggeblandingen over og stek videre i ovnen i ca. 25 minutter eller til fyllet har stivnet.
  5. Server paien med resten av spekeskinken og litt frisk salat. Paien kan serveres både varm og kald.
  6. Tips! Lag paideigen dagen før, og ta den ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før du skal bake ut.