Blingser med godt pålegg

Antall
Under 20 min

Vanskelig­hetsgrad:

enkelt

Ingredienser:

Blingser med variert topping er populær lunsjmat. Med hjemmelagde rundstykker blir det ekstra godt!

Slik gjør du:

  1. Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
  2. Rør inn vann, olje og sirup. Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt.
  3. Elt deigen ekstra godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
  4. Arbeid deigen sammen på et melet underlag og del den i 12 like store emner, trill dem til runde boller. Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og legg over et kjøkkenhåndkle. La rundstykkene heve lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  5. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Pensle rundstykkene med vann og stek dem på nederste rille i ca. 10–15 minutter, til de er gylne. Avkjøles på rist.
  6. Tips til godt pålegg: - Brie, spekeskinke og tomat - Egg og rødbetesalat - Leverpostei og rødbetesalat - Kremost og skinke