Blingser med variert topping er populær lunsjmat. Med hjemmelagde rundstykker
blir det ekstra godt!
Slik gjør du:
Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Rør inn vann, olje og sirup. Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt.
Elt deigen ekstra godt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
Arbeid deigen sammen på et melet underlag og del den i 12 like store emner, trill dem til runde boller. Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett og legg over et kjøkkenhåndkle. La rundstykkene heve lunt og tildekket i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 220 °C. Pensle rundstykkene med vann og stek dem på nederste rille i ca. 10–15 minutter, til de er gylne. Avkjøles på rist.
Tips til godt pålegg:
- Brie, spekeskinke og tomat
- Egg og rødbetesalat
- Leverpostei og rødbetesalat
- Kremost og skinke