Juleskinke med krydret tilbehør

Saftig juleskinke med krydret honningglasur, servert med honningbakte gulrøtter og
grønnkål- og eplesalat.

40-60 min
Middels
Juleskinke med krydret tilbehør

Slik gjør du

    1. 1
      Rør sammen honning, sukker, sennep, appelsinsaft og nellik i en liten bolle, ev. varm det opp i en liten kasserolle.
    2. 2
      Varm ovnen til 225 °C. Ha skinken over i en liten ildfast form og pensle den med glasuren før du setter den i ovnen. Stek i 10–15 minutter til glasuren er karamellisert og gyllen. Om du vil ha ekstra blank og karamellisert glasur, kan du pensle skinken en gang eller to underveis i steketiden.
    3. 3
      Stikk gjerne noen nellikspikere i svoren før du har på glasuren. Det gir både god smak og fint utseende.
    4. 4
      Skjær skinken i tynne skiver før servering, og server den ved siden av salaten og honningbakte gulrøtter og grønnkål- og eplesalat.
      Tips!

      Se oppskriftene på bakte gulrøtter og grønnkål- og eplesalat på side 14 i årets julehefte eller på narbutikken.no