Biff Stroganoff med sellerirot- og potetmos- februar

4 porsjoner • ca. 30 minutter

Ingredienser sellerirot- og potetmos: 

1 stor/2 små sellerirøtter
2 store poteter
salt

Slik gjør du: 

Skrell sellerirot og poteter og skjær i biter. Ha det i en kasserolle og fyll på vann til det dekker bitene. Kok i 10–15 minutter til grønnsakene er møre. Sil av vannet og mos grønnsakene. Smak til med salt.

Ingredienser Biff Stroganoff: 

ca. 400 g strimlet storfekjøtt
2 ss smør
1 gul løk
3 fedd hvitløk
150 g bacon i biter
6 sopp
3½ dl fløte
5 ss cremè fraiche
1 dl vann
3 ss soyasaus
2 ss solbærsyltetøy
salt/pepper

Slik gjør du: 

Brun kjøttet et par minutter i en kasserolle med litt smør og legg det til side på en tallerken. Kutt opp løk, hvitløk og sopp. Ha nytt smør i kasserollen, brun løk, hvitløk, sopp og bacon. Ha i resten av ingrediensene, men vent med kjøttet. La det koke opp og surre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis det er nødvendig kan du jevne sausen litt med maizena. Ha i kjøttet og varm opp. Server gjerne med litt friske urter over.

Tips:

Dette er en glutenfri rett.