Ørret med kremet kålsalat og nypoteter - juni

4 porsjoner • ca. 30 minutter

Ingredienser: 

4 ørretfileter à 125 g
2 ss smør
1 liten hodekål
2 gulrøtter
3 dl rømme
1 dl majones
1 ss barbequesaus
salt/pepper
1 ss sukker
8 mellomstore poteter
olivenolje
friske urter
sitron

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 200 °C. Del potetene og legg dem i en ildfast form, krydre med salt og ha over olivenolje. Sett formen i ovnen og stek i ca. 25 minutter. Legg fiskefiletene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og legg over 2 ss smør. Etter at potetene har stekt i ca. 12 minutter setter du formen med fisk inn i ovnen sammen med potetene og steker videre de siste minuttene sammen med potetene. Mens fisk og poteter står i ovnen, lager du kålsalaten. Bland rømme, majones, sukker, barbequesaus og litt salt og pepper i en bolle. Snitt hodekål og rasp gulrøttene. Bland det godt inn i dressingen og la det stå til maten skal serveres. Server fisken med poteter, kålsalat og gjerne litt frisk sitron og urter til. Smøret fra fisken er fin å bruke som saus.

Tips:

Denne oppskriften er glutenfri.