Koteletter med ovnsbakte rotgrønnsaker og parmesanmajones - september

4 porsjoner • ca. 40 minutter

Ingredienser: 

4 koteletter
salt/pepper
smør til steking
4 gulrøtter
2 persillerøtter
1 søtpotet
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
2 fedd hvitløk
hakket timian
olivenolje
1 pose majones
50 g revet parmesan

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 200 °C. Skrell og kutt grønnsakene i passe store biter, og legg dem i en ildfast form. Skjær hvitløk i skiver. Ha hvitløk, timian, oliven­olje, salt og pepper over grønnsakene, og stek dem i ovnen i ca. 25 minutter. Mens grønnsakene steker, krydrer du ­kotelettene og steker dem i litt smør i en stekepanne. Ca. 3 minutter på sterk varme, på begge sider. La ­kotelettene hvile på lav varme til grønnsakene er klare. Rør sammen majones med ­parmesan, og server sammen med kotelettene og grønnsakene.

Tips:

Denne retten er glutenfri og laktosefri.