Pannekaker med kjøttsaus og salat - mars

4 porsjoner • ca. 45 minutter

Ingredienser pannekaker: 

4 dl hvetemel
7 dl melk (lett eller helmelk)
1 ts salt
5 egg
1 ss smeltet smør

Slik gjør du :

Ha melet i en bolle. Ha i halvparten av melken og visp til en klumpfri røre. Spe med resten av melken mens du visper. Ha i salt, egg og smeltet smør og visp til alt er godt blandet. La røren hvile i 15–20 minutter før du steker pannekakene i en middels varm panne med smør i.

Ingredienser kjøttsaus:

2 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
1 gul løk
2 fedd hvitløk
5 sopp
5 ss tomatpuré
2 dl vann
½ dl melk
1 buljongterning
salt/pepper
1 stor neve
hakket basilikum

Slik gjør du :

Hakk løk, hvitløk og sopp. Ha olje i en stekepanne, og brun løk, hvitløk og sopp i et par minutter. Ha i kjøttdeigen og bruk en steke­spade eller gaffel til å dele den i små biter. Stek i ca. 5 minutter og krydre med salt og pepper. Ha i resten av ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Stek pannekakene. Hold dem varme under en aluminiumsfolie. Fyll panne­kakene med kjøttsaus og server gjerne med en grønn salat og rømmedressing til.