Mormors midnattssuppe med rømme og surkål - januar

4 porsjoner • ca. 20 minutter

Ingredienser: 

2 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 gul løk
2 bokser hakkede
tomater
3 ss tomatpuré
5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
2 ss sukker
salt/pepper
1 pose surkål
rømme og ev. persille

Slik gjør du: 

Hakk løk og hvitløk i passe små biter. Ha olivenolje i en kasserolle og surr løk og hvitløk et par minutter. Ha i kjøttdeigen og bruk en stekespade eller gaffel til å dele den i små biter. Krydre med salt og pepper. Når kjøttdeigen begynner å bli ferdig, har du i resten av ingrediensene. Rør godt rundt og kok opp. La suppen småkoke i ca. 10 minutter. Server med en god skje rømme og litt persille. Litt brød eller en baguette er godt ved siden av.

Tips: 

Uten brød er dette en glutenfri rett.